kochamschabowe Napisano ponad rok temu Udostępnij Napisano ponad rok temu Witam Około 4 lata temu brałem sterydy typu: omadren, metanabol, sustanol, deca łącznie około 150 zastrzyków w trakcie kuracji na omadrenie 250 czułem, już problemy z erekcjia. Po zakończeniu pierwszych cykli nie brałem odbloku w ogole a po zakonczeniu ostatnich cykli które robiłem brałem clomid i nolvadex, które troche pomagały ale erekcja nie była juz taka sama. Okolo 4 tygodnie temu wziąłem HCG 5000UI x2 szt. myslałem, że to może rozwiązać moje problemy z erekcja bo jest coraz gorzej jednakże nie przyniosło to pożądanego efektu a wręcz przeciwnie czuje od tego momentu jak by było gorzej. Moje wyniki badań to: Estradiol 42 pg/ml wartość referowana powyżej 56 FSH 1.63MIU/ml wartość referowana 0.7 - 11.1 LH 2.66 mIU/ml wartość referowana 0.8 - 7.8 Prolaktyna 12.70ng/ml wartość referowana 2.5 - 17.00 Testosteron 3.06 ng/ml wartość referowana 2.6 - 15.9 Jak widać niby wyniki są w normie ale problemy z erekcją sa coraz większe. Dadam jeszcze, że mam 28 lat i wcześniej brałem tribulusterestis, black devila daa , ktore pomagały w jakimś stopniu teraz jest juz tylko gorzej. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazam Odpisano ponad rok temu Udostępnij Odpisano ponad rok temu Testosteron nisko, a prolaktyna i estrogen wysoko = brak libido. Testosteron nie masz jednak poniżej normy by stosować hormony, także najlepiej jakiś booster testosteronu o potwierdzonej skuteczności typu PNI Testovol. Do tego musisz zbić prolatyne i estrogen. Prolaktyne można vitexem, a jak masz kasze to kombajnem typu Inhibit-P, estrogen najlepiej 6-Bromo, ATD byłoby nie wskazane przy niskim testosteronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kochamschabowe Odpisano ponad rok temu Autor Udostępnij Odpisano ponad rok temu Ok dzięki za poradę zastosuje się do niej i odezwę za miesiąc z wynikami mam nadzieje ze zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kochamschabowe Odpisano ponad rok temu Autor Udostępnij Odpisano ponad rok temu Witam serdecznie zastosowałem się do w/w rad a moje aktualne wyniki badań Estradiol 38 Wartość referowana poniżej 56 FSH 2.53 Wartość referowana mIU/mgl 07 - 11.1 LH 2.52 Wartość referowana mIU/mgl 0.8 - 7.8 Progesteron 0.34 Wartość referowana ng/ml 0.27 - 0.93 Prolaktyna 5.78 Wartość referowana ng/ml 2.5 - 17 PSA - antygen prostaty 0.96 Wartość referowana ng/ml 0.00 - 4.00 Testosteron 4.18 Wartość referowana ng/ml 2.6 - 15,9 Kortyzol 15.40 Wartość referowana ug/dl 5.0 - 25.0 Jak widać wyniki trochę się poprawiły jednakże testosteron dalej nisko. Ponadto libido po stosowaniu bromo 6 zaczynało spadać po czym zmniejszyłem dawki i trochę się poprawiło jeżeli chodzi o erekcje to jest lekka poprawa ale problemy dalej są spore;/ Stosuję Bromo 6, Inhibit-p , DAA, Tribulus terestis, ZMA CYNK vit B. Dalej stosować taki sam odblok czy może coś zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowana wypowiedź