JohnCJ Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Siemanko Mam pytanie.Czy,czym jesteśmy grubsi tym silniejszi ? Na przykład:osoba x o wadze 50kg i osoba y o wadze 70kg to kto będzie silniejszy ?.Według mnie oczywiście że osoba y bo nawet z fizyki ze wzoru Siła=m×g Cytuj
Arnold78 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Im większa masa (mięśniowa, nie całkowita) tym większa siła. Im większa gęstość masy mięśniowej tym większa siła. Jeśli mówimy o siłowni. Cytuj
JohnCJ Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu A jeśli mówimy o zwykłym ,, grubasku,, chodzi mi o tłuszcz nie o mase mięśniową Cytuj
Arnold78 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Tkanka tłuszczowa nie ma wpływu na parcę ciała/skurcz mieśni, więc od niej siły nie przybywa. Chyba, że masz na myśli, czy jak machniesz ręką o dużych gabarytach to bardziej zaboli niż jak machniesz z takim samym pędem chudą ręką, to tak, wtedy tłuszcz pomaga Cytuj
Rekomendowana wypowiedź