Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano ponad rok temu

Czy masło orzechowe i ser żółty są produktami wskazanymi na diecie Low carb, czy też może lepiej ich unikać? Spożywam codziennie 30-40 g takiego masła (firmy Felix) i po 2-4 plastry sera, stąd też moje pytanie, czy mogą one powodować spowolnienie procesu spalania tłuszczu w jakimś stopniu,negatywnie na niego wpływać; już od tygodnia stosuję spalacz, a waga stoi w miejscu :/ . 

 

Zwracam się więc z pytaniem, czy może ograniczyć bardziej spożycie w/w produktów, czy też całkiem je wykluczyć z diety? Obecnie jestem na 2100 kcal, węgle na poziomie 60 g. Aeroby i interwały po 3 razy w tyg. + treningi siłowe.

Odpisano ponad rok temu

Również od końca lutego stosuję dietę ubogą w węglowodany i codziennie na śniadanie leci 40g masła + 20g wiórków kokosowych, a ser zdarza mi się jeść w okolicach kolacji (+ krakowska sucha) i powiem szczerze, że waga leci tak jak powinna (około 700-900g tygodniowo). Spalaczy nie stosowałem + trening siłowy FBW 3x w tygodniu. Jem około 1800 kcal w DNT i 2000 w DT.

Radziłbym jednak wymienić masło felix na sante lub primavika. Felix o ile się nie myle, ma 60-65% orzechów, trochę mało :).

  • Popieram 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...