Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano ponad rok temu

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg ziemniaków

1 cebula

1 jajko

sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki i cebulę – obierz i zetrzyj na tarce. Starte warzywa posól i odstaw na 15 minut. Wytrąconą wodę odlej.

Do masy dodaj jajko i dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Placki smaż na nieprzywierającej patelni, na małym ogniu.

light-bulb-emoticon.png ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach, dzięki czemu masa będzie bardziej jednolita

light-bulb-emoticon.png żeby oszczędzić czas na tarcie ziemniaków możesz zmiskować je za pomocą robota kuchennego

light-bulb-emoticon.png jeżeli nie masz nieprzywierającej patelni, użyj zwykłej a zamiast placki układać bezpośrednio na jej powierzchni użyj pergaminu

Smacznego ! :)

Źródło: FitPlanner.pl

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...