Wioletkaa Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu SKŁADNIKI: 0,5kg ziemniaków 1 cebula 1 jajko sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki i cebulę – obierz i zetrzyj na tarce. Starte warzywa posól i odstaw na 15 minut. Wytrąconą wodę odlej. Do masy dodaj jajko i dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Placki smaż na nieprzywierającej patelni, na małym ogniu. ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach, dzięki czemu masa będzie bardziej jednolita żeby oszczędzić czas na tarcie ziemniaków możesz zmiskować je za pomocą robota kuchennego jeżeli nie masz nieprzywierającej patelni, użyj zwykłej a zamiast placki układać bezpośrednio na jej powierzchni użyj pergaminu Smacznego ! Źródło: FitPlanner.pl Cytuj
Rekomendowana wypowiedź
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.