sebollek Napisano Środa o 05:34 Napisano Środa o 05:34 Cześć, mam 23 lata od dosłownie 3 lat, ważę średnio 60km waga waha się od 59kg do 61kg, mało jem nie wiele mi wystarczy bym się najadł, czy polecicie jakiś produkt do spożywania, picia, jestem aktywny fizycznie. Nigdy nie piłem żadnych białek ani odżywek jestem zielony w tych tematach a chciałbym zacząć cos zbudować. Cytuj
Schnaider Napisano Środa o 05:40 Napisano Środa o 05:40 Cześć, A ile masz wzrostu, bo tutaj współczynnik BMI odpowiada na pytanie gdzie jesteś. Masz cały dział o ciekawych i zdrowych produktach. https://forum-sportowe.pl/forum/10-przepisy-dietetyczne/ 2 Cytuj
Schnaider Napisano wczoraj o 05:54 Napisano wczoraj o 05:54 BMI ~19 jeszcze w normie, choć oczywiście bliżej dolnej granicy, ale raczej nie ma powodów do niepokoju. Idealny wskaźnik to 22. Jeśli chcesz budować mięśnie musisz organizmowi dostarczyć odpowiedniej ilości przede wszystkim białka i energii - czyli kaloryki. Co ciekawe kulturyści z naprawdę rozbudowanymi mięśniami mają nawet duże BMI, ale to już inna historia. Spróbuj tego co w tym rozdziale z forum, a najlepiej udać się do dietetyka - szczególnie jeśli się musisz zmuszać do jedzenia więcej. Dobrze wyeliminować przyczyny natury medycznej. 1 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź