Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano

Witam wszystkich. 

Czytałem na tej stronie ranking wymienionych w temacie suplementów oraz rady tam udzielone. Na popularnym serwisie handlowym jak też w innych sklepach, jest mnóstwo pseudo specyfików. Nie chciałbym jednak utracić czasu i pieniędzy na placebo. Moja prośba jest następująca. 

Czy ktoś z was może doradzić mi na podstawie własnego doświadczenia oraz opinii innych bardziej zaawansowanych użytkowników, jakiś środek który znajduje się w aktualnej sprzedaży i jest dobry to znaczy skuteczny. Zależy mi przede wszystkim na czymś co będzie miało dobrą termogenezę, może mieć stymulanty i pobudzać do spalania. Jeśli chodzi o bloker apetytu to owszem może też mieć tą funkcję ale nie musi, z tym nie mam większego problemu. To znaczy mam w weekendy 😁 Tygodniowy natomiast tryb pracy to raczej nie mam czasu na jedzenie... Przybrało mi się ostatnio jakieś 7, 8 kg a zrzucić chciałbym docelowo z 15... Przy moim wzroście 195 to waga 107 to jednak za dużo. Ilość tkanki tłuszczowej u mnie to około 23%... A przydałoby mi się z 10 12 nie więcej.

Poproszę o radę

Napisano
1 godzinę temu, Paweł 149 napisał:

Przede wszystkim musisz skupić się na odpowiedniej diecie,  suplementy to tylko dodatki.. 

Masz  taką dietę z odpowiednio ujemnym bilansem kalorycznym?

Diety konkretnej nie mam, staram się zmienić nawyki żywieniowe, to znaczy jeść mniej produktów przetworzonych, więcej nabiału, kiedyś gdy trenowałem regularnie na siłowni miałem taką dietę i wiem na czym ona polega. Dziś mam jedynie czas na ćwiczenie wieczorem w hotelu ciężarem własnym, co zacząłem robić. Myślałem o spalaczach w tym względzie żeby zmaksymalizować te efekty, które wypracuje poprzez zmiany nawyków żywieniowych oraz trening. Chodzi o to że jak już ćwiczyć i odżywiać się właściwie, to niech by to było bardziej niż mniej odczuwalne skutkach. Stąd pytanie o dobry sensowny spalacz który nie działa jak placebo tylko po prostu działa...

Napisano

Zmień nawyki żywieniowe, zacznij trening, a efekty przyjdą do do spalaczy są te mniej inwazyjne jak i bardziej... 

Te które działają inwazynie przynoszą bardziej spektakularne efekty, jednak nie są one obojętne dla naszego zdrowia, nieumietne stosowanie takich spalaczy jak np, yohambina, czy efedryna mogą przynieść więcej szkody niż pożytku... 

Na początku  możesz uzupełnić dietę w ekstrakt z zielonej herbaty, do tego np kofeinę dla lepszego kopa przed treningiem, mają potwierdzene wpływy na metabolizm tłuszczu,  co do diety ogranicz węglowodany na rzecz więcej ilości białka, mięso, jaja nabiał,...