v1r00z90 Napisano 3 Października Napisano 3 Października Hej. Jestem tu nowy. I potrzebuje porady. Od jakiegoś czasu ćwiczę casualowo na silowni. Chciałbym do swoich suplementów tj. kreatyny i białka dołożyć cytruline. Zakupiłem takową i mam mały dylemat,poniewaz na opakowaniu jest napisane żeby stosować dwie dawki dziennie po 3g a z tego co czytałem w internecie kilka mniejszych dawek jest wskazane przy sportach wytrzymałościowych. A jeśli chodzi o sporty siłowe to 6g przed treningiem. I teraz nie wiem czy mogę zamiast tych dwóch dawek brać jedna przed treningiem? Nie będzie to szkodzić? Cytuj
SportowyTypżycia Napisano 7 Października Napisano 7 Października Co to znaczy casualowo ? Bo jeśli jesteś dwa razy w tygodniu na siłowni i bez planu ćwiczysz to czy jest sens pakować w siebie chemię ? Napisz coś więcej o treningu to może będzie wiadomo jakie dawki potrzebujesz 1 Cytuj
kulturalnesuple Napisano 12 Października Napisano 12 Października Cześć! Witam, Twoje pytanie dotyczące cytruliny jest bardzo trafne. Rzeczywiście, cytrulina jest popularnym suplementem, szczególnie w kontekście sportów wytrzymałościowych i siłowych. Zazwyczaj zaleca się dawkowanie cytruliny w mniejszych porcjach, aby utrzymać jej poziom we krwi na stałym poziomie, co może przynieść lepsze efekty. Co do Twojego dylematu: Dawkowanie: Stosowanie 6 g cytruliny przed treningiem to popularna praktyka, zwłaszcza jeśli chodzi o sporty siłowe. Większe dawki przed wysiłkiem mogą pomóc w zwiększeniu wydolności, co jest korzystne w przypadku intensywnych treningów. Podział dawek: Jeżeli zdecydujesz się na jedną większą dawkę, nie powinno to zaszkodzić, pod warunkiem, że organizm dobrze toleruje cytrulinę. Niektórzy sportowcy preferują tę metodę, aby maksymalizować efekty przed treningiem. Indywidualne reakcje: Każdy organizm jest inny, więc warto na początku wypróbować, jak się czujesz po takiej dawce. Jeśli zauważysz pozytywne efekty, możesz kontynuować. W przeciwnym razie możesz rozważyć powrót do rekomendowanego dawkowania. Zalecam także monitorowanie reakcji swojego organizmu i ewentualne konsultacje z dietetykiem sportowym, aby dostosować suplementację do swoich indywidualnych potrzeb. Powodzenia w treningach! Pozdrawiam, Kulturalne Suple 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź