badyl93 Posted Wednesday at 06:43 PM Share Posted Wednesday at 06:43 PM (edited) Witam. Mam 30 lat i od 7 lat trening siłowy i zdrowe odżywianie stało się moim stylem życia. Od 2 miesięcy zmagam się z boreliozą i przy okazji w wynikach badań krwi wyszło mi, ze moje nerki słabiej pracują( niewydolność). W badaniach krwi mam podniesiony mocznik i nieznacznie kreatynine i obniżony eGFR do 70 gdzie powinienem mieć około 100. Lekarz stawierdzil, ze to przez dietę wysokobiałkową i przez wysiłek fizycnzy( trening na siłowni i bieganie). Dodam, ze ostatnio dużo trenowałem na redukcji i rzeczywiście mogłem trochę przesadzać. Czy ktoś z trenujących siłowo i jedzący sporo białka w ciągu dnia, kontrolował mocznik, kreatynine i eGFR? Ponoć wielu sportowców może, mieć wyżej wymienione parametry podwyższone. Pozdrawiam Edited Wednesday at 06:46 PM by badyl93 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekomendowana wypowiedź