Czarnyczarny Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Witam. Badałem ostatnio hormon z uwagi na złe samopoczucie i obniżone libido. Mój niepokój wzbudziło LH w dolnej granicy tj 1,18 Norma wynosi 0,57-12. Nigdy nie korzystałem z dopingu. Ostatnio miałem sporo stresu, słabo sypiam. Reszta hormonów jest Ok. Testosteron 560 ( norma 240-860)Estradiol 13 ( norma poniżej 40) TSH 1,5 ( norma 035-4,95) Prolaktyna 15 ( norma 3-19) FSH 3,70 ( norma 0,95-11). Jest mi ktoś w stanie coś doradzić ? Cytuj
SportowyTypżycia Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Cześć. Kluczowe jest twój wiek ponieważ naturalne jest że jeśli z wiekiem spada testosteronu to lutropina też zmieni swoje stężenie. Polecam konsultacje z endokrynologiem ale wcześniej zadbaj o wypoczynek i redukcje stresu a wtedy zrób nowe badania i sprawdź czy poziom LH się zmienił. Jeśli jeszcze spadnie to już jakiś obraz sytuacji dla lekarza. Bo w innym wypadku myślę że zleci i tak ponowne badanie. Cytuj
Czarnyczarny Odpisano ponad rok temu Autor Odpisano ponad rok temu Mam 35 lat. LH zazwyczaj miałem około 4. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź