Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano ponad rok temu

Każdy tłuszcz zawiera nasycone kwasy tłuszczowe. Niektóre bardzo mało (np. olej rze­pakowy), a niektóre niemal w całości z takich się składają np. tłuszcz palmowy). Nie spo­sób  ich  zatem  uniknąć.  Stanowią jedynie źródło energii i nie mają prozdrowotnych właściwości. Problem zaczyna się dopiero w przypadku, gdy takie kwasy stanowią ponad połowę naszego dziennego spożycia tłuszczu. W odpowiedniej ilości są całkowicie nieszkodliwe.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...