AniaG Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Cześć wszystkim! A szczególnie tym, którzy lubią nowe Chciałabym wam trochę opowiedzieć o nowej zajawce jaką podrzuciła mi koleżanka z jogi - mianowicie trick board. To taka prosta deska, przypominające nieco deskorolkę, tylko, że większa i twardsza. Stawiamy to na gumopodobnym wałku i zaczyna się zabawa. Chodzi o to by jak najdłużej utrzymać równowagę i nie doprowadzić do tego, że deska przesunie nam się na jeden bok i dotknie ziemi. Złapanie balansu zajmuje z jeden dzień, ale jak już to mamy, to można bawić się dalej. Ja na trick boardzie już umiem "usiąść" opierając się na jednej ręce, a także stać na nim na jednej nodze. Jest to super sprawa do ćwiczeń w domu i ogrodzie. Trick board czy tam balnce board świetnie uzupełnia się z jogą i ćwiczeniami fitness. Ćwiczymy na nim mięśnie głębokie, poczucie równowagi i uważność. Czy ktoś z Was ma doświadczenia na tym sprzęcie? Sądzicie, że mogłoby się to przyjąć na siłowniach? Buziaki, Ania 😘 Cytuj
januszjanicki Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Hej, ja próbowałem kiedyś tego na plaży Wilanów. No, na początku mega trudno złapać równowagę, ale po 10 minutach już idzie czerpać z tego przyjemność Rozważam zakup, bo też żonę chciałbym w to zaangażować. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź