Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano ponad rok temu

Witam! Jestem tu nowy mój staż na siłowni to 3 miesiące . Jestem na redukcji . Chciałem się zapytać co wybrać testosteron czy Winstrol? Czy w ogóle jest sens stosowania tego podczas redukcji . Z góry dzięki za odpowiedz 🤝.

Odpisano ponad rok temu

Jeśli idziesz w doping to oba środki (w szczególności winstrol) nadają się w okresie redukcji. Pozwalają zachować masę mięśniową nawet na sporym deficycie kalorycznym bez utraty siły. Wyższy poziom testosteronu też promuje spalanie tłuszczu, ale wszystko ma swoją cenę (skutki uboczne).

p.s. proponuję odłożyć temat dopingu jak będziesz miał trzy lata stażu, a nie trzy miesiące, tylko krzywdę sobie zrobisz, a efekty marne bedą.

• Lubię to 1
  • 5 miesięcy temu...
  • 3 lata później...
Napisano

Cześć!

Na początku gratulacje za trzy miesiące pracy na siłowni i podjęcie wyzwania, jakim jest redukcja. 😊 Jednak muszę zwrócić uwagę na bardzo ważną kwestię: stosowanie sterydów anabolicznych, takich jak testosteron czy Winstrol, niesie ze sobą poważne ryzyko dla zdrowia, zwłaszcza gdy jesteś początkującym.

Sterydy mogą powodować liczne skutki uboczne, takie jak uszkodzenie wątroby, problemy hormonalne, zmiany nastroju, a także problemy z sercem. Na twoim etapie bardziej sensowne będzie skoncentrowanie się na dobrze zbilansowanej diecie, odpowiednim treningu siłowym i regeneracji. W naturalny sposób możesz osiągnąć świetne wyniki bez ryzyka dla zdrowia.

Jeśli chodzi o redukcję, kluczowe są deficyt kaloryczny, regularny trening siłowy i dobra regeneracja. Warto też rozważyć konsultację z dietetykiem lub trenerem, aby zoptymalizować swój plan.

Trzymam kciuki za dalsze postępy! 💪

• Dzięki 1