Melek Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Witam, mam 22 lata i postanowiłem wreszcie zmobilizować się do ćwiczeń. Kiedyś troche cwiczyłem ale nie byłem za bardzo obeznany w temacie i chciałbym to zmienić. mam 175 cm wzrostu i ważę 82kg ogólnie nogi, ręce i klatka są mało umięśnione i zrobił mi sie brzuszek dosyć duży dlatego prosiłbym kogoś kto się zna o pomoc co cwiczyc żeby zrzucić tłuszcz i chociaż troche poprawić sylwetkę tzn zbudować jakieś mięśnie brzucha, klatki, ramion i nóg. Nie potrafie połączyć tych rzeczy żeby nabrać masy mięśniowej i zrzucić ten brzuch, nie wiem od czego zacząć i jak ćwiczyć, z jaką regularnością. prosiłbym o jakiś ogólny plan ćwiczeń dla początkującego (nie musi być jakiś szczegółowy i zaawnsowany - chce po prostu zacząć) do dyspozycji mam ławkę do ćwiczeń (regulowaną) hantle i skakanke no i też bardzo ważne, co jeść i ile, tutaj też prosiłbym o jakieś wskazówki np czego unikać, czego jeść więcej mając na uwadze charakterystykę mojego ciała z góry dziękuje! Cytuj
TomGarrr Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Może na początek zacznij od rozgrzewki Zrób na początek FBW i zobacz jak się czujesz ze swoim organizmem, popracuj na dobrą techniką ćwiczeń, a później będzie się można spróbować czegoś bardziej "zaawansowanego". Najważniejsza jest motywacja i regularność. Pamiętaj o tym 1 Cytuj
fifmaks2 Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Zgadzam się, najważniejsza jest motywacja. Regularne ćwiczenia to podstawa bo bez tego nie osiągnie sie nic Cytuj
Rekomendowana wypowiedź