POTP Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Królewski RyżKcal 100 gram 116; Bialko 6,4, Węgle 13,4 Tłuszcz 3,8Królewski Ryż jest znanym chińskim daniem z królewskimi krewetkami. Power On The Plate prezentuje szybki i łatwy przepis na to danie z doskonałymi makroskładnikami. Czy wiesz, że Krewetki posiadają w sobie małą ilość tłuszczu i są źródłem małokalorycznego białka, 120g krewetek dostarcza 23,7 gram białka o 112 kaloriach oraz mniej niż 1 gram tłuszczu. Poza tym krewetki są źródłem witaminy D.Składniki1 cebula2 ząbki czosnku200 gram krewetek1/4 cytrynyMarchewka z groszkiem 50 gramOstra papryka 2 łyżeczkiSól i pieprzSos sojowy 1 łyżkaRyż jaśminowy 200 gramCurry 2 łyżeczkiPor 20 gram1 jajkoPomidorki koktajlowe 50 gramKoperek 2 łyżeczki Cytuj
AdriannaGrzegorzek Odpisano ponad rok temu Odpisano ponad rok temu Zawsze mnie zastanawia, jak to się dzieję, że tak wiele potraw wygląda tak pysznie na zdjęciu, ale w praktyce całkiem inaczej ;p przynajmniej z mojego doświadczenia, jak wiele razy zostałam poczęstowała. Cytuj
Rekomendowana wypowiedź