Skocz do zawartości

Rekomendowana wypowiedź

Napisano

Dzień dobry,
Krótko i zwięźle. 
Mam 35 lat, 2 metry wzrostu (na 110kg) i problemy z kręgosłupem (dyskopatia) w trakcie rehabilitacji i fizjo. Ogólnie zalecenie jakie dostałem od lekarzy to zwiększyć masę mięśniową i obtłuc okolice lędźwi żeby mięso stabilizowało układ kostny. Ćwiczyłem zawsze mnie lub bardziej regularnie różne cykle w życiu czy to split czy to fbw, jakieś baseny. Nigdy nie dorobiłem się jakichkolwiek większych mięśni mimo rozpisek, programów, czy nawet treningów z trenerem. Diety liczyłem sobie sam, albo chodziłem do dietetyka. Nigdy też nie zauważyłem jakichś szalonych przyrostów sily. W dietach rozstrzaly od 2400kcal na redukcji do 4000kcal jak chciałem kiedyś zobaczyć czy uda się przyswinic. Z supli tylko kreatyna, beta alanina i cytrulina (ew. Jakieś omegi, cynki i seleny…). Nie przeszkadzało mi to bo to zawsze miało być dla ruchu i dla zdrowia plus równowaga dla pracy siedzącej. Sylwetka klasyczny chudotlusty. I tu jest pies pogrzebany. Nie jestem w stanie naturalnie wytworzyć tyle mięsa, bo do tej pory nigdy mi to nie szło. Planuje zrobić jeden/dwa cykle testosteronu (propionat 100mg 6 tygodni, potem clomid i nolvadex), nie żeby rzucać drzewami, ale żeby wygenerować hiperplazje jąder komórkowych i ułatwić ogólne budowanie mięśni w przyszłości. Mam już dość tego że przy normalnym funkcjonowaniu, noszeniu rzeczy wszystko mi wszędzie chrupie, a teraz dodatkowo z tym kręgosłupem czuję się trochę przyparty do muru. Stąd pytanie - czy przy jednym/dwóch cyklach na testosteronie zauważę jakąś długofalową różnicę w ćwiczeniach? Czy przy tak małym secie czekają mnie jakieś większe skutki uboczne?   Dodatkowo na cyklu 8 tygodniowym:
- pełne badania przed w trakcie i po
- dieta 4K kcal ułożona przez dietetyka
- treningi z trenerem medycznym - muszę ćwiczyć z kimś kto nie uszkodzi mi kręgosłupa bardziej.
Na TRT się nie łapię, już mnie przebadali i teść nie spadł do poziomu który by mnie kwalifikował.
Pozdrawiam