Janey Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Część mordeczki, piszę do was z takim problemem. W poniedziałek zacząłem bić suste i trena z DG. igła 0.8x40mm. Zaledwie 2 godziny później zaczęło boleć i tak ból narastał. W wtorek rano na pośladku jest widoczna opuchlizna i jest wyczuwalna wieksza temperatura. Ból jest nie przyjemnym ale da się wytrzymać, naj gorzej jak trzeba dupę posadzić.😅 Dziś ból dalej jest mocny wyczuwam pręgę pod skórą i jest zaczerwieniona. Myślę o zmianę igły na 0.7 czy to pomoże. Dodam że pierwszy raz biorę tą firmę, myślicie że mój organizm się przyzwyczaić po kolejnych biciach. Towar lipa czy nie udana infekcja? Może trafiłem w nerw kulszowy ? Jest taka możliwość Gorączki nie mam ale ból daję się we znaki Doradzcie coś 🙏 Pozdrawiam. Cytuj
kulturalnesuple Napisano 12 Października Napisano 12 Października Cześć, dzięki za szczegółowy opis sytuacji. Postaram się odpowiedzieć merytorycznie, bo to, co opisujesz, może wymagać uwagi medycznej. Opuchlizna, zaczerwienienie i podwyższona temperatura miejscowa: To objawy, które mogą sugerować stan zapalny, a nawet początek infekcji. Sam ból przy iniekcji może być normalny, ale pojawienie się opuchlizny i zaczerwienienia, szczególnie jeśli narastają, powinno wzbudzać niepokój. Warto skonsultować się z lekarzem, by wykluczyć infekcję, zwłaszcza że może wymagać leczenia antybiotykami. Pręga pod skórą: Możesz mieć do czynienia z miejscowym stanem zapalnym, a pręga może wskazywać na tworzenie się ropnia lub innego problemu. Odkładanie tego w czasie bez konsultacji medycznej może doprowadzić do poważniejszych powikłań. Zmiana igły na 0.7 mm: Sama zmiana igły prawdopodobnie nie rozwiąże problemu. Wybór igły zależy od rodzaju tkanki, w którą podajesz zastrzyk (mięsień, tkanka tłuszczowa), a niekoniecznie od reakcji organizmu na substancję. Jeśli jesteś nowy w podawaniu sobie takich substancji, warto upewnić się, że robisz to w prawidłowy sposób, np. dobierając odpowiednie miejsce i technikę iniekcji. Towar: Nie można wykluczyć, że produkt może mieć jakiś problem z czystością lub że Twój organizm reaguje na substancje zawarte w środku. Jeśli to Twój pierwszy raz z tą firmą, reakcje alergiczne czy nadwrażliwość również są możliwe. Uszkodzenie nerwu kulszowego: Trafienie w nerw kulszowy teoretycznie jest możliwe, ale ból związany z takim urazem byłby bardziej promieniujący, odczuwalny głęboko i prawdopodobnie nasilałby się przy ruchu nogą. Jeśli jednak ból jest ograniczony do miejsca iniekcji, jest to mniej prawdopodobne. Brak gorączki: To dobra wiadomość, bo gorączka jest zwykle oznaką infekcji systemowej, ale to nie wyklucza infekcji miejscowej. Podsumowując, zalecam jak najszybszą konsultację z lekarzem – nawet jeśli ból jest do wytrzymania, opuchlizna i zaczerwienienie mogą wskazywać na poważniejszy problem. Ignorowanie tego stanu może doprowadzić do komplikacji. Zmiana igły czy próby "przyzwyczajenia się" do danego preparatu nie rozwiążą problemu, jeśli faktycznie doszło do infekcji lub innej reakcji zapalnej. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia! 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź