diboo8111 Napisano ponad rok temu Napisano ponad rok temu Witam chciałbym bym konsultacji co do mojego pierwszego cyklu na redukcję. A będzie wyglądał on tak: Testo 1-10 enan 300mg e7d Oxa 1-2-3tyg 20mg-30-40mg oxa potem 5-9 50mg i zejście 10-11tyd. 40-30mg T3 1tyg. 12,5 2tyg. 25 3t-9tyg. 50 10-tyg 25 11-tyg 12,5 Clen and Yoha 2tyg./on 2 tyg./off w czasie off Yoha po 20 mg/d Clen 1-2d 0.25 3-4d 0.50 5-14 0.75 No i odblok mam 34 tabletki cloma i 30 nolva Mam trzy pytania 1. Czy ten cykl jest dobrze rozpisany? 2.Czy przy takim cyklu skoczy mi estro i nabiorę wody (w razie czego mam symex) 3. Czy brać może symex po 12.5 mg raz na 4 dni odrazu na mam tedęcje do naciągania wody? Z góry dzięki za rady i jestem otwarty na wszelkie zmiany... Cytuj
kulturalnesuple Napisano 13 Października Napisano 13 Października Witaj, Twój plan cyklu wymaga kilku uwag, aby zoptymalizować efekty oraz zminimalizować ryzyko potencjalnych skutków ubocznych. Postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania krok po kroku oraz zasugerować pewne zmiany: Czy ten cykl jest dobrze rozpisany? Generalnie Twój plan zawiera podstawowe komponenty stosowane w cyklach redukcyjnych, ale są pewne kwestie, które wymagają dopracowania: Testosteron enanthate: Dawka 300 mg co 7 dni (e7d) jest umiarkowana i może być odpowiednia na pierwszy cykl. Jednak ze względu na długi okres półtrwania enanthate, lepiej jest dzielić dawkę na dwie aplikacje tygodniowo (np. 150 mg co 3,5 dnia), co pomoże utrzymać bardziej stabilny poziom testosteronu we krwi. Oxandrolon: Schemat stopniowego zwiększania dawki jest rozsądny, ale warto obserwować reakcję organizmu. Oxandrolon jest stosunkowo łagodnym środkiem, ale wysokie dawki (jak 50 mg) mogą powodować negatywne skutki, takie jak obciążenie wątroby. Regularne monitorowanie wyników wątrobowych podczas stosowania oxa jest wskazane. T3: Dawki, które podałeś, są w standardowym przedziale, ale T3 jest bardzo silnym środkiem. Rekomenduję ostrożność, ponieważ zbyt agresywne dawkowanie może prowadzić do utraty masy mięśniowej, co jest niepożądane podczas redukcji. Ważne, abyś monitorował swój metabolizm oraz samopoczucie i był gotów do wprowadzenia zmian, jeśli będzie taka potrzeba. Clenbuterol i Yohimbina: System 2 tygodnie on/off dla clenbuterolu jest klasyczny, ponieważ organizm szybko się do niego przyzwyczaja. W przypadku Yohimbiny, 20 mg to dość wysoka dawka – upewnij się, że tolerujesz ją dobrze i obserwuj ciśnienie krwi oraz rytm serca. Zarówno Clen, jak i Yoha mogą powodować efekty uboczne, takie jak nerwowość czy skoki ciśnienia. Czy przy takim cyklu skoczy mi estrogen i nabiorę wody? Testosteron enanthate, nawet w umiarkowanej dawce, może prowadzić do aromatyzacji (konwersji do estrogenu), co może spowodować wzrost retencji wody oraz ryzyko ginekomastii. Symex (exemestan) jest dobrym wyborem na inhibitor aromatazy, ale warto zastosować go dopiero po wynikach badań estradiolu. Zbyt niska dawka estrogenów może negatywnie wpłynąć na samopoczucie, libido i układ kostny. Czy brać symex od razu przy tendencji do retencji wody? Jeśli masz tendencję do zatrzymywania wody, to kontrola estradiolu jest kluczowa. Zalecałbym jednak nie stosować exemestanu „na ślepo” od razu na początku. Zamiast tego, wykonaj badania poziomu estradiolu po kilku tygodniach cyklu. Jeśli estradiol będzie powyżej normy, możesz wprowadzić Symex (12,5 mg co 3-4 dni to standardowa dawka). Warto również monitorować ciśnienie krwi oraz inne objawy, które mogą wskazywać na nadmiar estrogenów. Dodatkowe uwagi: Odblok (PCT): Masz przygotowane Clomid (clomifen) i Nolvadex (tamoksyfen), co jest dobrą kombinacją na PCT. Clomid w dawkach 50 mg dziennie przez pierwsze 2 tygodnie, a następnie 25 mg przez kolejne 2 tygodnie to standardowy protokół. Nolvadex można stosować równolegle, zaczynając od 40 mg przez pierwsze dwa tygodnie, a następnie schodząc na 20 mg przez kolejne dwa tygodnie. Badania krwi: Przed rozpoczęciem cyklu, w trakcie oraz po zakończeniu (szczególnie przed PCT) warto regularnie monitorować podstawowe parametry hormonalne, w tym testosteron, estradiol, prolaktynę, TSH oraz próby wątrobowe. Podsumowując, Twój plan zawiera wiele elementów typowych dla redukcji, ale zalecałbym ostrożność i monitorowanie parametrów zdrowotnych, aby zoptymalizować efekty i zminimalizować skutki uboczne. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości, śmiało pisz! Pozdrawiam. Kulturalne Suple 1 Cytuj
Rekomendowana wypowiedź