Jump to content

Mtguy

Użytkownik
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Mtguy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Sam we własnym zakresie robię sobie badania krwi co rok prywatnie. Do tego też testosteron i zauważyłem że się obniża więc dodatkowe badania zrobiłem. Może ludzie którzy mieli podobne problemy się wypowiedzą. Jak pisałem już, mam wizytę u endo za kilka dni. Co do wagi to też mi się wydaje że to jeden z powodów i alkohol też. Szybkie życie i stresująca praca = szukałem relaksu w fast foodach i alkoholu w klubach. To nie jest moja wymówka tylko mówię jak było. Z dietą było że czasami kilka tygodni w miarę czysto, a czasami pizza co 3-4 dni. A ruchu dość dużo było, od 2018 przez 3/4 roku jeżdżę na rowerze jakies 20-100km tygodniowo w zależności od pogody ( w maju zrobiłem 500km rowerem). I od tamtego roku też chodzę w miarę dużo, jakieś 10-15k kroków. Do tego ciężarki w zakresie 5 powt. Teraz waga poszła na dół do 96 w ciągu 2 miesięcy.
  2. Waga 96kg (przez ostatnie 5 lat miałem 100kg) i 178cm wzrostu. 29L. Za kilka dni mam wizytę u endokrynologa. Zrobiłem sobie badania testosteronu 2.5 roku temu, 1 rok temu i teraz. Ogólnie wyniki dość niskie jak na mój wiek 29l. Poczytałem trochę i zrobiłem sobie badania LH, PRL, FSH i TSH. Podam jedynie zawyżonelub zaniżone wyniki morfologii i wszystkich tych hormonów. Dodam jeszcze że życie mam ogólnie w miarę stresujące (praca itd..) ale kortyzol w tamtym roku był ok (teraz czekam na wynik kortyzolu z wczoraj). Ogólnie dość zmęczony jestem, mam niskie ciśnienie i rytm serca ale EKG serca rok temu było ok. Jeśli chodzi o libido to tak sobie, a pociąg do kobiet też wydaje się być ok (miałem problemy z uzależnieniem do pornografii ale się z tego wyleczyłem), miałem ostatnio dziewczynę przez kilka miesięcy i seks był prawie za każdym razem jak się spotykaliśmy u mnie lub u niej więc raczej nie ma problemów. Jeśli chodzi o sylwetkę to jestem taki "ubity", dość dużo mięśni szczególnie na nogach, plecach i pośladkach i tkanka tłuszczu na całym ciele (nie akumuluje się w 1 miejscu raczej). Dość dużo owłosienia na ciele, zarost przeciętny, włosy na głowie bardzo gęste i brak łysienia. Dodatkowo dość dużo nadużywałem alkoholu przez ostatnie 6-7 lat - imprezy itd (10-30 piw na tydzień, zależy od tygodnia ale od miesiąca nie piję wcale). Przez ostatnie 2-3 lata miałem podwyższony poziom AST, ALT (1.5-2x norma) ale teraz już się wyrównały do ok poziomów. Morfologia: **Kreatynina w moczu - 381 mg na dl (powyżej normy 39-259 mg na dl) Wskaźnik albumina na kreatynina w moczu - 3.2 mg na g (ok, 0-20) Glukoza - 84 mg na dl - ok Insulina 6.8 ulU na ml - ok **Monocyty - 12 procent całk. (zawyżony) Chol. całk - 4.71 mmol na l (ok) **LDL - 2.90 mmol na l (niski) **Mocz ph - 5 (ok? od 5-7) Mocznik 3.20 mmol na l **Testosteron total - 371.99 ng na dl (dość niski na 29l) **Testosteron wolny - 12.90 pg na ml (dość niski) FSH - 1,66 mIU na ml LH - 1,89 mIU na ml Estradiol - 28,00 pg na ml Prolaktyna - 7,99 ng na ml Kortyzol - czekam na wynik TSH 2,518 µIU na ml Stare wyniki: Testosteron wolny 16,44 pg na ml - Maj 2018 Testosteron wolny 13,43 pg na ml - Kwiecień 2019 Testosteron total 437 ng na dl - Kwiecień 2019 Kortyzol 17,00 ug na dl - Maj 2018 Czy ktoś ma jakieś pomysły? Mogę dodać dodatkowe wyniki. Z tego co na internetach czytałem, to myślałem że to może gruczolak przysadki ale PRL wydaje się być na poziomie w normie. Oprócz tego może niewydolność jąder? Pozdrawiam Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Niski_Testosteron_i_wolny_Testosteron._Wyniki_FSH%2C_LH%2C_PRL%2C_TSH-t1203613.html#post-0
×
×
  • Create New...