Jump to content

Jak zwiększyć efektywność treningów pływackich po ciąży?

Rekomendowana wypowiedź

Posted

Cześć wszystkim!

Chciałam się podzielić moim doświadczeniem z pływaniem. Od kilku tygodni chodzę na basen 2-3 razy w tygodniu, głównie pływam spokojnym kraulem i stylem klasycznym. Moim celem jest zrzucenie kilku kilogramów po ciąży, więc staram się być systematyczna, choć czasem ciężko się zmotywować.

Ostatnio zamówiłam sobie piękny kostium kąpielowy w sklepie Mad Wave — serio, mają super rzeczy! Teraz myślę o dokupieniu hantli do wody, żeby treningi były jeszcze bardziej efektywne. Może ktoś z Was używa takich gadżetów albo ma jakieś inne fajne pomysły na sprzęt do pływania? Będę wdzięczna za każdą radę, bo chcę, żeby moje treningi naprawdę coś dawały.

Dzięki i pozdrawiam!

Posted

Tak. Ja chodzę regularnie na basen i polecam zdecydowanie "płetwy basenowe" (krótsze). Wtedy organizm zużywa więcej energii i tym samym pali więcej kalorii. 

Wiosełka na ręce nie zrobiły na mnie wrażenia, ale to kwestia przyzwyczajenia.

W moim przypadku jeszcze czepek jest istotny w wodzie. Dobre okulary ze szkłami bezbarwnymi, w przypadku basenu krytego, to podstawa. 

Z tym, że ja nie pływam spokojnie i zawsze ratowniczka przestawia na mój tor tabliczkę "tor szybkiego pływania" ?

• Thanks 1