Kubaa Posted November 29, 2024 Posted November 29, 2024 Hej. Czytam różne fora i różnie to ludzie wyliczają.. mianowicie czy ćwicząc codziennie i stosując białko oraz kreatyne a następnie po ćwiczeniach wypijesz 2-3 piwka co np. 2 dzień to niszczy trening? Nasz wysiłek? Przyrost mięśni? Quote
Schnaider Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Tak. Alkohol niszczy trening. Tak jak papierosy niszczą płuca, nawet jak wrócisz ze spaceru po lesie i zapalisz fajkę. Nic się nie wyrównuje. Dziwią mnie takie wyliczenia. 1 Quote
Kubaa Posted December 2, 2024 Author Posted December 2, 2024 22 godziny temu, Schnaider napisał: Tak. Alkohol niszczy trening. Tak jak papierosy niszczą płuca, nawet jak wrócisz ze spaceru po lesie i zapalisz fajkę. Nic się nie wyrównuje. Dziwią mnie takie wyliczenia. A spożywanie alkoholu (piwa) w dni nietreningowe tzn co 4 dni ? Jak to się ma do wszystkiego? Quote
szpaleta Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Siema, wiem jak to jest całkowicie odstawić piwko i rozumiem Twoje pytanie. Lecz powinieneś je zadać sobie - czy warto pić ? Co Ci będę gadał, ja np. i tak nie posłuchał bym się gościa z internetu co pierd… żeby nie pić Mi alkohol zrujnował życie dla tego staram się nie wracać do tego (chociaż nie ukrywam raz na miesiąc czy dwa robię mały reset) 1 Quote
Schnaider Posted December 3, 2024 Posted December 3, 2024 18 godzin temu, Kubaa napisał: A spożywanie alkoholu (piwa) w dni nietreningowe tzn. co 4 dni ? Jak to się ma do wszystkiego? Jeśli dodatkowo przez ćwiczenia organizm będzie spalał więcej niże przyjmuje, to progres będzie zauważalny na zasadzie dwa kroki do przodu i jeden wstecz. Piwo 0,5l dostarcza Ci 330 kcal, które musisz spalić ćwicząc intensywnie co najmniej 30 minut. Hasło mięsień piwny nie wzięło się z niczego, bo alkohol jest zawsze kaloryczny. 1 Quote
Kubaa Posted December 3, 2024 Author Posted December 3, 2024 Widzę Panowie że rozumiecie wszystko chłop chłopa zrozumie jak to w życiu bywa.. człowiek by chciał ćwiczyć i nabierać masy i rzeźby a z drugiej strony też chciałby raz na tydzień strzelić ze 4 browary tak jesteśmy skonstruowani że niekiedy ciężko czegoś odmówić czy też zrezygnować:) Quote
Schnaider Posted December 3, 2024 Posted December 3, 2024 Wiadomo, że łatwo coś napisać na forum, a życie i tak weryfikuje wszystko 🤣 Od czasu do czasu można sobie pozwolić na coś co ze zdrowym trybem życia ma mniej wspólnego. Tak jak w sporcie czasem trzeba przegrać, żeby później znów wiedzieć jak i po co się wygrywa Obawiam się jednak, że 4 browary tygodniowo to o 2 za dużo 😂 1 Quote
Kubaa Posted December 3, 2024 Author Posted December 3, 2024 17 minut temu, Schnaider napisał: Wiadomo, że łatwo coś napisać na forum, a życie i tak weryfikuje wszystko 🤣 Od czasu do czasu można sobie pozwolić na coś co ze zdrowym trybem życia ma mniej wspólnego. Tak jak w sporcie czasem trzeba przegrać, żeby później znów wiedzieć jak i po co się wygrywa Obawiam się jednak, że 4 browary tygodniowo to o 2 za dużo 😂 Tylko zastanawiało mnie zawsze jedno.. mam ziomków co nałogowo palą papieroski.. drink czy whyski codziennie po pracy.. a jak popatrzysz na chłopa to masę ma i rzeźbe przy okazji a białeczko nie powiem bo łykają na okrągło.. w połączeniu siłownią.. Quote
SportowyTypżycia Posted December 4, 2024 Posted December 4, 2024 To opcje są dwie. 1. Albo przepalają wszystko na mocnych treningach 2. "białko" przyjmują w strzykawce 😄 2 Quote
Rekomendowana wypowiedź