Skocz do zawartości

Czy masło to fatalny wybór dietetyczny?


Solaros

Rekomendowana wypowiedź

Czy masło to fatalny wybór dietetyczny, ponieważ nie ma żad­nej wartości żywieniowej?

 

Od lat dietetycy spierają się, co jest lepsze - masło czy margaryna. Jedno i drugie ma swoje plusy i minusy. W ostatnich dwudzie­stu latach masło coraz bardziej wraca do łask. Jest źródłem witamin A i D w ich naturalnej postaci. Zawiera zdrowy kwas tłuszczowy CLĄ. Masło stanowi najlepiej przyswajalny tłuszcz jadalny. Ostatnią zaletą - dla niektó­rych najważniejszą - jest wspaniały smak i zapach tego produktu. Zarówno żywieniowe, jak i smakowo masło jest bardzo wartościo­wym pokarmem. Jedyne wady to skład kwasów tłuszczowych i cholesterolu, które przed chwilą zostały całkowicie rozgrzeszone.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...